Comunicat – Garda de Mediu și polițiștii clujeni au dispus astăzi confiscarea primului vehicul ce transporta ilegal deșeuri pe raza UAT

În urmă cu puțin timp s-a dispus confiscarea unui vehicul de transport pe raza UAT Florești în timp ce transporta deșeuri în mod ilegal.

Acțiunea de astăzi continuă seria verificărilor întreprinse de administrația locală încă de la începutul acestui an, respectiv la începutul lunii aprilie. Verificările au fost derulate zilnic de către poliția locală Florești în colaborare cu forțe ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și Garda de Mediu.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat în repetate rânduri că ”acțiunile ilegale de aruncare a deșeurilor pe raza comunei Florești, în albia râului Someș sau în zonele virane vor trebui să înceteze. Comuna Florești nu vreau să mai fie cunoscută exclusiv pentru problemele de mediu și pentru cazurile de nerespectare a legislației de protecție a  mediului înconjurător. Am spus că nu vom mai tolera nici jumătățile de măsură, nici disprețul față de această comună și față de locuitorii săi de bună credință. Atâta timp cât administrația locală dezvoltă și găsește pas cu pas soluții pentru depozitarea deșeurilor în mod legal, acțiunile de acest fel trebuie să înceteze. Vor fi aplicate amenzi celor surprinși că în ciuda avertismentelor  recurg la metode ilegale de a arunca deșeurile și mulțumesc pentru colaborarea excelentă cu structurile Ministerului Administrației și Internelor, respectiv Gărzii de Mediu”. 

Primarul Bogdan Pivariu a făcut apel în repetate rânduri la implicarea populației pentru descurajarea celor care comit fapte antisociale, dar evidențiază și necesitatea creșterii gradului de civilizare a unor membri ai comunității în sensul de a respecta dreptul la viață decentă a tuturor. 

Vă reamintim că acțiunile de la începutul lunii aprilie a.c. au avut drept scop verificarea respectării prevederilor Legii 211/2011 privind regimul gestionării deșeurilor, verificări zilnice ale vehiculelor de transport de mare tonaj, legalitatea autorizațiilor firmelor cărora acestea aparțin din perspectiva gestionării deșeurilor și condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru protecția mediului și a sănătății populației. 

Primăria Florești, 28.04.2021